DOC House Class of '69 Renovation

About the Project

Dartmouth is renovating the DOC House located on the northern shore of Occom Pond, to preserve the building's historical character and make necessary capital renewal improvements. Following are specific goals of the renovation which is funded from the Class of '69 in honor of their 50th reunion.  

  • Refurbish all finishes and preserve the historic features of the building
  • Address deferred maintenance of building and life safety systems, and provide accessibility to primary functions
  • Improve usability and appeal of the facility for college functions
  • Improve energy efficiency

The DOC House was built on Occom Pond in 1929 to serve as a clubhouse and a center for skiing and skating. For many decades, members of the DOC ran a full-fledged and well-respected restaurant out of the building. Today the DOC House is used for special events managed through Dartmouth's Conferences and Events Office, and hosts several courses of the Osher Lifelong Learning Institute at Dartmouth. In winter months, the DOC continues to rent equipment to the public through the Dartmouth Ski and Skate Center in the DOC House's lower level.

Project Milestones

  • Construction schedule: Sept. 2020 - May, 2021